Suviseid retsepte

Toor-tomatisupp. 1 1/2 kg tomateid, 1 sl oliiviõli, 1 küüslauguküüs, värsket tüümiani, 1 tl suhkrut, soola ja pipart, kitsejuustu. Püreeri tomatid. Purusta küüslauk, pane potti kuuma õlisse ja kuumuta klaasjaks. Lisa tüümian ja seejärel tomatipüree. Keeda umbes 10 minutit. Maitsesta. Serveerimisel murenda supi sisse juust.

Metsavõileivad seenehautisega. 200 g kukeseeni, 1 sibul, 1 sl võid, 1/2 sl nisujahu, 1 dl vett või piima. Tükelda seened ja sibul, aja või pannil kuumaks ja prae kõik kiirelt läbi. Lisa vedelik ja aja keema. 3 rukkiohikut, 150 g sinkvorsti, 1 sl võid, 2-3 sl sinepit, emmentali juustu. Lõika vorst varajateks viiludeks ja prae pannil. Rösti leivad ahjus. Pane leivatükile tublid juustuviilud, selle peale praetud vorst, õhuke sinepikord ja lõpuks seenehautis.

Mustikapirukas. 150 g margariini, 1 1/2 dl suhkrut, 2 muna, 2 tl küpsetuspulbrit, 2 1/2 dl nisujahu, 2-3 dl mustikaid (või muid marju), 2 sl suhkrut. Vahusta või suhkruga. Lisa munad. Sega küpsetuspulber jahuga ning seejärel või-munavahuga ühtlaseks taignaks. Laota taigen ca 20 cm läbimõõduga vormi, puista marjad pinnale, marjade peale raputa suhkrut. Küpseta 25-30 min ahju keskmisel siinil 225C juures. Kaunista tuhksuhkruga.

Kommentaarid