Õppetund nr1

2 weeks Tormi

Ilmselt on see õppetund Le Grande, mille iga lapsevanem üpris kiiresti selgeks saab - lastega ei ole ajamäärust "pärast" (varsti / hiljem). On ainult KOHE.

Sest, pärast on juba uus KOHE. See tähendab, et kui su laps on magama jäänud, siis söö kohe, sest mõne hetke pärast võib ta juba uuesti ärganud olla ja nii võibki sinu hommikusöök olla juhtumisi kell 3 pärastlõunal. Kui laps midagi palub, siis on see mõistlik täita kohe (eeldusel et me räägime mõistlikust palvest), sest pärast võib olla juba jonn ja kuidas sa siis jonnile järgi annad ...

Need on mõned näited igapäevasest praktikast. Kõige keerulisem on aga see, et VARSTI on su laps 20-aastane ja enam ei olegi midagi kuhugi edasi lükata. Lapseiga on lihtsalt möödas. Ja siis neid mängimata mänge enam ei mängi. Siis on ainult loota, et oled teinud kõike KOHE ja võid oma tööga rõõmsalt rahul olla.

Omamoodi paradoks on see, et alguses on "lapse kohe" ja "emme kohe". Esimene neist on siis kohe praegu, teine kohe varsti. Ja emme õpib ajapikku, et KOHE ongi kohe, samas kui laps õpib, et KOHE on varsti. Nii märkad 10-aastasega, et teie kohe-ootused on vahetunud :)

Kommentaarid

  1. Anonüümne14.01.09, 14:46

    Naljakas on see, et lapse palve emale eeldab täitmist "nüüd ja kohe" kui taas lapse tegutsemine ema palvele "siis kui tuju on", siin siis jutt kooliealistest ja vanematest lastest.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne14.01.09, 14:49

    Peeter Karl teab väga hästi, et on NÜÜD, KOHE, VARSTI ja HILJEM. Kusjuures KOHE tähendab tema jaoks "kohe varsti", mitte "nüüd ja kohe".

    VastaKustuta

Postita kommentaar