Manchester, day 1

Koolivaheaja alguse mõttes tegime perega väikese tripi Inglismaale. Meiega on see imelik lugu, et meil peab reisimisel mingi eesmärk olema, lihtsalt niisama peesitama pole me siiani sõitnud. Ega ka seekord. Teatavasti on maailma teismeliste tütarlaste seas levinud viirus nimega biibermaania (vrdl biitelmaania). Ja on üks kontsert piisavalt hea põhjus, et reis ette võtta. Kuupäevadest sobis kõige paremini just see, mil kontsert toimus Manchesteris, niiet asi otsustatud.

Kuivõrd kohale jõudsime, tänu ajavahele, hommikul üpris vara, siis võtsime ette jalutuskäigu linna. Esimene peatus taimetoidu-ökosöökla mimega Earth Cafe. Söökla mis söökla, mainitud ära ka Lonely Planetis. Toit oli vürtsikas ja taldrikutäis suur. Lastele ei maitsenud :) Järgmiseks Museum of Science and History, kus oli põnev lasteosakond ning kust Tormi lõpuks ära ei tahtnud enam tulla. Muuseum asub mitmes hoones, muuhulgas ka aviatsiooni osakond ning seda võib täitsa soovitada.

P3181303

P3181341

Manchester ise on selline korralik tööstuslinn, sai ju siit üldse tööstusrevolutsioon alguse. Vanad laohooned on läbisegi 80ndate ja täitsa uue arhitektuuriga. Kesklinnas on sisserännanud rahvast rohkem kui inglasi. Kuigi kohati olid kooslused meeldivad, siis selline suht kaootiline linn kokkuvõttes.

P3191390

Kommentaarid

  1. kui mina seal muuseumis käisin, jättis ta küll suht kehva mulje - umbes 85% atraktsioonidest (kõiksugu tee-ise, ja vaata-kuidas-asjad-vanasti-käisid) ei töötanud...

    aga suur on ta küll.

    ja manchesteri kohalike käest küsides et "mida siiin linnas vaadata on?" tuleb pika mõtlemise peale vastuseks justseesama muuseum...ja rohkem ei midagi :) jube igav linn... :(

    VastaKustuta

Postita kommentaar