Day 2 - San Francisco


Teine päev ja plaan San Franciscos sadamas ringi jalutada. Alustuseks võtsime fish&chipsid ja üritasime Irmeliniga neid hiiglaslike kajakate kiuste ka ära süüa :) Igasugu meredelikatesside valik oli sadamas uhke. Järgmine atraktsioon oli Sourdough saiapood. Sourdough ehk otsetõlkes haputainas on sisuliselt juuretisega valmistatud saiatainas. Ehk siis kergitamine-kääritamine toimub metsiku pärmi abil, ja see pidi Californias olema üks maailma parimat maitset tootev. Nimelt on igas maailmanurgas õhus leiduv pärmiseen veidi erinev. Saia me ei ostnud aga lae all sõitvate saiakorvide ja puupüsti rahvast täis oleva, ilmselt suuresti turistidele suunatud saiapoes oli tore küll. Eriti lahe on suuur aken, mille taga võib pagareid näha askeldamas ja seal on ka spetsiaalne mikker mille kaudu publikum pagarile küsimusi saab esitada.


Pier no 39 on koduks hunnikule merilõvidele. Nad olla sinna täitsa ise elama kolinud ja nüüd on neid sellel endisel paadikail vist küll sadu.


Merilõvide juurest paistab ära ka Alcatrazi vangla.


Edasi suundusime taas linna, seekord San Francisco Hiinalinna. Jalutasime ringi ja käisime söömas. Noh nagu ikka :)



Teise päeva õhtul oli plaan alustada ka ameerika craft-beer'i ehk käsitööõlle maitsmisega, milline plaan aga metsa jooksis, kuna meil polnud õlleka restorani kaasa võetud passe. Ilma passita aga ei tohtivat välismaalastele alkoholi müüa. Hmm. Jalutasime siis Ede ja Steniga vihmases ja pimedas aga sõbralikus Palo Altos söögikohta otsida. Selleks ajaks kui hullu välku lööma hakkas olime ühte Hispaania kohta maha istunud ja meie õnneks sai sealgi põnevat õlut degusteerida. Mina näiteks valisin õlle Hoppy Ending - humalane lõpp, parafraseering happy endingust ehk õnnelikust lõpust :)

Kommentaarid