Day 4 suund põhja: Eureka, Redwood park ja Freshwater Lagoon

Järgmine peatus oli Healdsburgis, Bear Republic Brewing Co pubis, kus me enam süüa ei jaksanud, küll aga testis Tiit nende õlut. Mina võtsin koogi ja kohvi. Järgmised tunnid roolis mägede, sekvoiade ja käänakutega olid minu :)

Tee kulges enamasti mägede vahel ja kuigi olime rannikule kaardile vaadates suht lähedal ookeani me ei näinud. Kuna piirkonnas on tohutud redwoodi-alad, siis on seal ka mitmed kaitsealad: Humboldt, Headwaters ja peale Eurekat Redwood National Park.

Eurekasse jõudes olime läbinud 270 miili (430 km), Oregoni osariigi piirini oli jäänud veel 100 miili (160 km). Highway 101 ehk route 101, mis lõuna-Californias on kohati 8-realine on siin põhjas 2-realine.

Eureka ise on madal, meretasapinnal asuv küla, kust võtsime bensukast energiajooki ja kommi ja vahetasime kohad.

Enne aga peatus ookeani kaldal. Kusagil Eureka ja Crescent City vahel, Freshwater Lagooni juures. Laguuni ja ookeani vahel läheb kitsas riba randa ja maantee :) Crescent Cityst keeras maantee sisemaale, kus sõitsime pimedas hiiglaslike puude vahel. Läbi unesegaste silmade oli see tee ikka päris kummituslik. Kui oli jäänud 3 tundi Eugene'i ja juba olime kiirtee 5 peal tegime taas vahetuse ja öisel kiirteel oli jälle minu kord sõita.

Vaikne ookean. 





Kommentaarid