Vaatad,

vasakul tõuseb päike, mis paistab läbi õhukeste pilvede ning muudab kogu idataeva pastelsetes toonides kihtideks. Heinamaal on kõik kõrguvad kõrred härmas ja jalgeall krõbiseb eile lumesupiks sulanud lumest ööga tekkinud jää. Paremal paistab roosa-sinises taevas täiskuu. Eesmiseks fooniks on üle põllu paistvate majade korstendest tõusvad valged tossuvingerdised ja ühe kõrgema valge kase otsas istub vares. Sinnakanti pole pilvefront veel jõudnud.

50g pärmi ja 2 sl suhkrut hõõruda omavahel. 200g piima soojendada ja segada pärmisegu hulka. Lisa 1 tl soola ja kardemoni. 2 muna, 600g jahu ja 200g võid või margariini hakkida noaga peeneks, seejärel segada saadud mass vedeliku hulka ja sõtkuda kergelt. Lase 1 h kerkida rätiku all soojas. 1150 g võid ja 200 g suhkrut vahustada, lisa riivitud sidruni koort ja rosinad. Kerkinud tainas rulli laiali, määri peale kreem ja rosinad. Keera taigen rulli ja lõika keskelt pooleks nii, et üks ots jääks kokku (V kujuliseks noh). Keera lahtised küljed ülespoole ja põimi pärg. Küpseta eelnevalt kuumas ahjus 170 C juures küpsemiseni.

Unes nägin tavalist hüppepäeva, aga koht oli imelik. Ronisime lennukisse. Edasi tuli mingi metsas kõndimine ja hunt jooksis vasakule ning rebane paremale. Keegi kutsus jääkarust, kellel oli poeg, pilti tegema. Aga ilma välguta ei teinud ja välk ajas karu tigedaks. Ja karu sai kõik uksed lahti.

Kommentaarid