Jatkuuu

Eilse 5-tunnise jälgimise tulemus: 4 tundi telekat ja tund arvutit. Tibi enda väide: me mängisime vahepeal barbidega kaa (mis ei ole vale: barbid olid ka telekat vaatamas). Ja seda kõike mitte üksi igavledes vaid koos sõbrannaga. Igatahes oli see jälgimine väga kurnav - lapsed on kogu aeg lausa kleebitud ekraani külge.

Seega otsustasime, et telekas läheb komandeeringusse. Riine küll algul arvas et see on mingi karistus, aga selgitasin siis, et see, et elu sõltub telekast ei ole mitte mingil juhul normaalne. Lihtsad näited: pigem jääb ta koju, kuna "lemmik"saade on kohe algamas ja siis keksib kella ees 12 minutit enne algust, et noh kaua nüüd on aega. Ja seda iga kahe minuti tagant. Teine põhjus: telekas mõtleb sinu eest. Riine väide, et tal pole ju siis kodus midagi teha, sai ümber lükatud sellega, et me ei teagi kas ta oskab ise mingeid tegevusi välja mõelda või mitte, sest telekas "mõtleb" kogu aeg tema eest. Joonistamine ja õppimine on rohkem nagu ajatäited ühest saatest teiseni. Kolmandaks, kui laupäeval Rooside Sõja salvestusel käisime, siis ta ise imestas, et saatejuht Kristjan oli koguaeg nii mossis, välja arvatud filmimise ajal. Ehk siis järeldasime koos, et telekast paistval on reaalsusega väga vähe tegemist.

Arvutis tuleb teha jah oma kasutaja ja kasutusaeg kokku leppida.

Väljavaade ajupestud kodanik kasvatada on VÄGA hirmuäratav. Niiet me proovime. Tiit veel mõtles auhindadega lugemisvõistluse välja ja eks selge on see, et peab ka ise mängimisega veidi rohkem pingutama hakkama. Ehk ei ole hilja.

Kommentaarid