Emarõõmud

Sina oled see, kes kannatab ära kõik vingumised ja vaidlused ning tormab ennast ribalateks, et õigeks ajaks ringi saaks - iga nädal. Toitu iga päev küpsetab ja selle tervislikkuse üle lapsinimesega võitleb. Haiguse ajal südant valutab ja arste mööda jookseb. Öösel pesu kuivama paneb ja nõudepesemise ajal õppimist kontrollib. Muretsed end lolliks, et telekas ja raadio last lolliks ei küpsetaks. Ja nii edasi. Teate isegi kui järele mõtlete.
Ja sellest pole midagi, sest teil on koos lõbus. Ja te võtate igasugu asju ette puhke- ja pidupäeval ja -hetkel.
Kui aga selleks pidupäevaks on vähe eksootilisemat seltskonda valida, siis mis te arvate mille laps valib. Muidugi.
Päris närvi ajab hoopis see, kui teised täiskasvanud inimesed ei arvesta sellega, et tegelikult vastutad sina. Näiteks muudavad kokkuleppeid ilma kokku leppimata. Ja ükskõik kui hästi oled sina lapsele asju selgitanud, ei oska tema selle peale midagi kosta. Ta ei peagi oskama. Täiskasvanud peaksid oskama teisi respekteerida.

See selleks, asjadel on tagajärjed ja tark oleks sellega arvestada. Täna aga läheme hipokale värki vaatama ja hooaega avama. Ja minu hooaeg on juba ju päriselt avatud :) Olgugi et see praegu, kui tagumik ja käed enam esimesest treeninguehmatusest tunda ei anna, tundub suht unenäolise lennuna.

Kommentaarid